Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΝΥΟΝΤΑΣ ΙΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ



Η ανοιξιάτικη περίοδος που διανύουμε οριοθετείται και σημαδεύεται από τρεις μεγάλες και ιερές επετείους, τις εξής, κατά χρονική ακολουθία:

Το Βεσάκ, την Μεγάλη Εβδομάδα, και την Εορτή του Λευκού Λωτού.

Η πρώτη συμπίπτει κάθε χρόνο με την πανσέληνο του Ταύρου και το περιεχόμενό της συνίσταται στη Συνάθροιση όλων των υψηλών Οντοτήτων που αποτελούν την πνευματική Ηγεσία του πλανήτη, κατά την οποία Συνάθροιση οι Οντότητες αυτές δέχονται ανώτερη εξωκοσμική ενέργεια μέσω ενός Φωτισμένου Όντος (που καλύτερα να μην κατονομαστεί εδώ τώρα). Η ενέργεια αυτή, η οποία είναι υψηλής κραδασμικής συχνότητας διαχέεται στη συνέχεια σε ολόκληρη τη Γη. Υπάρχει μια συμβολική και ουσιαστική αλληλουχία ανάμεσα στο ζώδιο του Ταύρου, τον αστέρα Αλντεμπαράν, το Τρίτο Μάτι, και τη Φώτιση. Η αλληλουχία αυτή προσδιορίζει και τη βασική ποιότητα της διαχεόμενης ενέργειας.

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα μπορούμε να πούμε, πέρα από τα γνωστά τυπικά και καθιερωμένα, ότι συμβολίζει την τελευταία περίοδο της ψυχής, που είναι μια πορεία ιδιαίτερα δύσκολη, βασανιστική και αγωνιώδης, πριν από τη θριαμβευτική της Ανάσταση -οριστική έξοδο από τον τάφο/σήμα/σώμα της πυκνής ύλης.

Η Γιορτή του Λευκού Λωτού έχει να κάνει με την άνθιση του Καλού, του Φωτός, και με την επικράτηση των Δυνάμεων που το υπηρετούν, και συμπίπτει με την επέτειο της Έλενας Πέτροβνα Μπλαβάτσκυ, η οποία υπήρξε αφοσιωμένη εργάτρια και κήρυκας των Δυνάμεων αυτών. Αξίζει κάθε τιμής και ευγνωμοσύνης αυτή η ηρωική ψυχή που έσπειρε τόσο φως και εισέπραξε τόση αχαριστία, συκοφαντία και κακότητα.

Εφόσον, λοιπόν, διανύουμε μια τέτοια ιερή περίοδο, ας μην ασχοληθούμε καθόλου με τα χαμερπή συμβαίνοντα στην καθημερινότητά μας. Έτσι, θα παραθέσουμε έναν διδακτικό μύθο(;), τον οποίο θα μεταφράσουμε από το βιβλίο On Eastern Crossroads(Στα σταυροδρόμια της Ανατολής) , ένα βιβλίο που περιέχει ανέκδοτες ιστορίες, μύθους, θρύλους και συμβολισμούς, που κατέγραψε για μας η Έλενα Ρέριχ.



Ο ΛΟΥΣΙΦΕΡ

Σε τι συνίσταται η επανάσταση του Λούσιφερ;

Ήθελε να παραμείνει στα όρια του πλανήτη. Και ο μύθος του Πρίγκιπα του Κόσμου είναι αρκετά αληθινός. Άρχισε να περιβάλλεται με πνεύματα ευχαριστημένα από τη γήινη αύρα. Για να κρατήσει τους οπαδούς του άρχισε να ξετυλίγει μπροστά τους τις δυνατότητες της γης, μιμούμενος -συχνά με επιδεξιότητα- την αντιπαράθεση της αντίθετης πλευράς.

Μπορεί να μιλήσει κανείς για το θαύμα του Αντίχριστου. «Γιατί χρειάζεται η κατανόηση του μέλλοντος, όταν μπορώ να σας δείξω τις δυνάμεις της γης!»

Όμως ανάμεσα στους οπαδούς του, κανείς δεν θα πει αναχωρώντας από τη γη: «Ανέρχομαι, Κύριε!». Αντίθετα, θα τρέμουν, καθώς θα αποσχίζονται από τη γήινη λάμψη. Αληθινά, ωραίος ήταν ο Λούσιφερ και παραχώρησε στους ανθρώπους με τον τρόπο του την κατανόηση της γήινης ακτινοβολίας. Αλλά χωρίς αυτόν δεν θα υπήρχε ένα καθορισμένο σύνορο μεταξύ της γης και των εγγύτερων σφαιρών. Χωρίς αυτόν η διαφορά ανάμεσα στη ζωή στη γη και στις άλλες σφαίρες θα εξαλειφόταν σταδιακά, επιτρέποντας στα ενσαρκωμένα πνεύματα την ευκινησία της ύλης. Αλλά ο αρχαίος Πρίγκιπας του Κόσμου, απεναντίας, αλυσοδένει την ύλη πάνω στο φλοιό που κατέχεται από αυτόν. Όντας το πλανητικό πνεύμα, γνώριζε τα βάθη της γης. Το λάθος του όμως έγκειται στην απροθυμία συνεργασίας με άλλους πλανήτες. Αυτό ακριβώς έφερε τον Χριστό στον Κόσμο.

Ενώ ο Λούσιφερ εκθειάζει τη ζωή της γης, ο Χριστός υποδεικνύει την ομορφιά όλης της Δημιουργίας των Κόσμων. Λέμε: «Ας λάμψει το φως του Λούσιφερ, αλλά το μεγαλείο των άλλων πυρών δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω απ΄αυτό».

Εμείς δεν φοβόμαστε να προφέρουμε το όνομά του. Γνωρίζουμε την ύπαρξή του. Λέμε: «ο δρόμος σου δεν θα εκπληρώσει το πεπρωμένο της γης, επειδή μόνο μέσω επικοινωνίας με άλλους κόσμους θα αναγεννηθεί η ζωή στο οχυρό σου. Οι βράχοι σου θα διαβρωθούν και πάνω σε τι θα στήσεις το θρόνο σου; Μα η αιώνια ζωή και η αιώνια ροή μας δίνει έναν αιώνιο οίκο. Ο Χριστός δεν διέφερε κατά κανένα τρόπο από τους υπηρέτες σου, Εκείνος όμως υπέδειξε το προνόμιο της κίνησης πέρα από τα σύνορα της γης».

Ο Χριστός είπε: «Μπορώ να περάσω μια νύχτα πάνω στην όμορφη γη προκειμένου να συνεχίσω το ταξίδι. Εσύ όμως, οικοδεσπότη της γης, συγκράτησε τους υπηρέτες σου, μη με εμποδίσουν να πάρω το δρόμο μου την αυγή». Κι έτσι, ο ένας παγιδεύτηκε από την ύλη, ο άλλος πέρασε στους κόσμους των δυνατοτήτων του Φωτός.

Λούσιφερ, ήρθε η ώρα να ξανανάψεις τη λάμπα σου!

Ο Λούσιφερ, ο οποίος θα μπορούσε να έχει γίνει ο κήρυκας της Ενότητας, προτίμησε να αποσχιστεί από τους γείτονές του. Η μάχη της απόγνωσης μεταμόρφωσε τον Φορέα του Φωτός. Και η ρουμπινένια αύρα αναμίχθηκε με την αιματόχροη λάμψη. Οι οπαδοί του άρχισαν αληθινά να εφαρμόζουν εξαχρειωμένα μέσα.

Κακόμοιρε Φορέα Φωτός! Με το θάνατο του Χριστού έπεσες σ΄ένα αμετάκλητο λάθος. Ο κέδρος του Λιβάνου που σήκωσε το σώμα του Χριστού θα συντομέψει απλώς το δρόμο προς τον Ανώτερο Κόσμο! Έτσι θα υποχρεωθείς ν΄αναχωρήσεις για τον Κρόνο, γι΄αυτό το λόγο, εδώ και πολύ καιρό σε αποκαλούν Σατανά( Sat-urn: Κρόνος, Sat-an: Σατανάς). Κι εκεί όμως ο κηπουρός της ύλης θα βρει πεδίο να εργαστεί όπως στη γη.

Δέξου λοιπόν την τελευταία Μας συμβουλή. Κοίταξε πάνω από τις σειρές των υπηρετών σου!

Πάνω στην κλίμακα της ζωής ζήτησες να ξεπεράσεις τον Διδάσκαλο. Σε προειδοποιούμε: «Εδώ στέκει Εκείνη, η μάρτυρας του πεπρωμένου σου. Το Άστρο της Μητέρας του Κόσμου υψώθηκε σαν σημάδι ενάντια στην τρέλα σου, όταν αποφάσισες να μειώσεις Αυτήν, την Φέρουσα το Πνεύμα. Θα δεις τη γυναίκα να επιστρέφει στην προκαθορισμένη της θέση... 
AGNI YOGA HELLAS, 14/5/2013.