Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ



Και να, που έφτασε ξανά η ώρα να πούμε αντίο, ή μάλλον εις το επανιδείν ως το Φθινόπωρο, αν έτσι ορίζει η Ανώτερη Δύναμη. Χωρίζουμε λοιπόν μέχρι την επόμενη συνάντησή μας. Και όπως λέει και η Διδασκαλία: «Αν δεν χωρίσουμε πώς θα ξανασυναντηθούμε;» Τις συναντήσεις και τους χωρισμούς ρυθμίζει ο μέγιστος συμπαντικός Νόμος της Έλξης-Άπωσης.

Και όταν λέμε «συναντήσεις» και «χωρισμοί» εννοούμε κάθε είδους, όπως εκείνες που οι άνθρωποι αποκαλούν θάνατο και γέννηση. Διότι, τι άλλο είναι ο θάνατος παρά η ισχυρή έλξη του Κοσμικού Μαγνήτη προς τα έσω και η αντίστοιχη άπωση από το εξωτερικό πεδίο. Αντίστοιχο, αλλά αντίστροφο, πράγμα είναι η γέννηση: άπωση από το εσωτερικό πεδίο και έλξη προς το εξωτερικό -την ενσάρκωση.

Κάθε χωρισμός και κάθε λήξη είναι ένα είδος θανάτου και ταυτόχρονα μια νέα αρχή και γέννηση. Όταν κατανοηθεί το γεγονός της συνέχειας της ζωής, της διαδοχής και της αλλαγής, τότε θα έρθει και η ήρεμη αντιμετώπιση ακόμη και των πιο οδυνηρών γεγονότων. Άλλωστε ο νόμος του μαγνητισμού, της έλξης, θα φέρει, αργά ή γρήγορα, κοντά καθετί και καθέναν που υπόκεινται στο νόμο της συγγένειας. Με άλλα λόγια, τα στοιχεία που είναι συγγενικά μεταξύ τους θα σμίγουν πάντοτε βάσει κοσμικής νομοτέλειας.

Είναι απίστευτα ωραίο να διαπιστώνεις την αρμονία και τη δικαιοσύνη με την οποία λειτουργεί και αναπνέει ο Κόσμος. Κι ακόμα είναι ανακουφιστικό για το εσωτερικό μας αίτημα για δικαιοσύνη, όταν ακριβώς βλέπουμε την αδικία και τη δυσαρμονία που βασιλεύει στο γήινο κόσμο. Είναι ακριβώς αυτή η γνώση που σε γλιτώνει από την κατάθλιψη και την απόγνωση. Όσο κι αν πασχίζουν οι μαινάδες του κακού, η νίκη δεν θα γείρει προς το μέρος τους, έστω κι αν τώρα με τα ψεύδη, τους εκφοβισμούς, και την προπαγάνδα συμπαρασύρουν πολλούς με το μέρος τους.

Καθώς ο καθένας μας θα βρεθεί τους επόμενους μήνες μόνος του ανάμεσα στα ποικίλα καθήκοντά του, ας χρησιμοποιήσει τον ελεύθερο χρόνο του για στοχασμό και περισυλλογή. Ας χρησιμοποιήσει κάθε ευκαιρία για να βυθιστεί στο ζων ύδωρ της Διδασκαλίας, φροντίζοντας την πνευματική του τροφοδοσία αλλά και το να διατηρήσει άθραυστο το νήμα με την Πηγή. Μέσα στις ζοφερές συνθήκες του περιβάλλοντος, ο Πυρσός της Διδασκαλίας είναι το σωτήριο φως. Κι έτσι τι καλύτερο θα μπορούσε να σφραγίσει τον παρόντα κύκλο από την ίδια τη Διδασκαλία; Ας θυμηθούμε λοιπόν.

«Οι σκοτεινές δυνάμεις έχουν φέρει τον πλανήτη σε τέτοια κατάσταση, ώστε καμιά γήινη λύση δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη συμβατική ευημερία του. Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει τα γήινα πρότυπα του χτες κατάλληλα για αύριο. Γι΄αυτό η ανθρωπότητα πρέπει να κατανοήσει πάλι τη σημασία της προσωρινής διαμονής της σε γήινη κατάσταση. Μόνο μέσα από έναν βασικό προσδιορισμό της ίδιας του της ύπαρξης στη σαρκική μορφή και μέσα από την κατανόηση του Λεπτοφυούς και του Πύρινου Κόσμου μπορεί κανείς να δυναμώσει το είναι του. Δεν μπορεί βέβαια να νομίζει ότι η πλάνη της εμπορικής συναλλαγής είναι ικανή να εξασφαλίσει, έστω και προσωρινά, μια ασφαλή ύπαρξη. Η ζωή έχει μετατραπεί σε εμπόριο, ποιος όμως από τους Διδασκάλους της Ζωής υπήρξε ποτέ μαγαζάτορας; Γνωρίζετε τη μεγάλη συμβολική πράξη εκδίωξης των αργυραμοιβών από το Ναό. Μήπως όμως η ίδια η Γη δεν είναι ναός; Δεν είναι το Μάχα -Μερού οι πρόποδες της Κορυφής του Πνεύματος; Έτσι κάποιος να υποδείξει στους κατοίκους της Γης τις προκαθορισμένες Κορυφές.»
ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, 79

Και τώρα που η «αγορά» έχει γίνει η μεγάλη θεότητα του σύγχρονου κόσμου, τι μπορούμε να πούμε; Είναι δυνατόν να υπάρξει λύση των προβλημάτων με τέτοια στάση ζωής; Εδώ ταιριάζει το «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» -ατάκα του σπουδαίου τέως «ηγέτη» μας!

«Γι΄άλλη μια φορά αντιμετωπίζουμε μια σειρά απειλητικών γεγονότων. Σας θυμίζω πάλι τη Λιονταρίσια Καρδιά. Δεν μιλώ για αποτυχίες, επειδή τα σοβαρά γεγονότα εγκυμονούν πολλές συνέπειες. Μην εκπλήσσεσθε με την έκταση και με τα ιδιαίτερα εναλλασσόμενα κύματα. Πρέπει να γνωρίζει κανείς την εκδήλωση της διαταραχής του ρυθμού. Όπου όλα είναι καλά, ας μην χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε να κρατιέστε στερεά σ΄Εμένα ως το μόνο στήριγμα. Εκτελέστε την Εντολή Μου με τον πιο ακριβή τρόπο, η ακρίβεια είναι ουσιώδης, γιατί οι μικρές ρωγμές είναι πολύ επικίνδυνες. Πρέπει να κρατηθεί κανείς από την Καρδιά του Λιονταριού. Ας μη νομίζουμε πως οι εχθροί είναι αδύναμοι, γιατί είναι δυνατοί. Εντούτοις, δεν μιλώ για να σας στενοχωρήσω, αλλά μόνο για επιβεβαιώσω την Καρδιά του Λιονταριού.»

Και στα εύκολα και στα δύσκολα ένα είναι το καταφύγιο, η Καρδιά που δεν γνωρίζει φόβο.

Εις το επανιδείν, και ως τότε υγεία πνεύματος και σώματος.
AGNI YOGA HELLAS, 4/6/2013.