Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ




Πατέρα, ευλόγησέ μας με τη μεθυστική, πάντα ανανεούμενη, πάντα χαρούμενη υπέρτατα ικανοποιητική επαφή μαζί Σου. Δίδαξέ μας να συντονιζόμαστε μαζί Σου, ώστε κάθε κύτταρο αίματος, κάθε σκέψη και κάθε συναίσθημα να διαποτιστεί από τη χαρά Σου και να βρεθεί πληρότητα σ’ αυτά για πάντα.

Αφότου έχουμε μια γεύση από Σένα, αν θέλεις, βάλε μας σε πειρασμό. Αφότου θα είμαστε σίγουροι ότι ο μεγαλύτερος πειρασμός είναι το δώρο Σου του Εαυτού Σου, μετά δοκίμασέ μας, αν θέλεις, με όλους τους πειρασμούς.

Πρώτα όμως ευλόγησέ μας με το φως των θεϊκών συνηθειών, ώστε όποτε το πλησιάζει το σκοτάδι των κακών συνηθειών, να αηδιάζουμε αυθόρμητα. Δίδαξέ μας να είμαστε τόσο προσκολλημένοι σ’ εσένα ώστε να μην μπορούμε καθόλου να προσκολληθούμε στις υλικές απολαύσεις.

Εκατομμύρια άνθρωποι αγαπούν την ύλη γιατί αυτήν συναντούν πρώτη. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν Σ’ αγαπούν γιατί δεν ξέρουν τη δελεαστική αγάπη Σου. Δίδαξέ μας να υπερνικάμε όλη την αγάπη μας για την εγκόσμια ζωή με τη δική Σου αγάπη.

Θεϊκέ Αγαπημένε, γιατί δεν κατέχεις την πρώτη θέση στην ανθρώπινη ζωή; Πατέρα, πώς είναι δυνατόν να περιμένεις από ασθενικές ψυχές, που δεν Σε γνωρίζουν και φορτωμένες με κακές συνήθειες, να ξέρουν τη χαρά Σου που θεραπεύει τα πάντα και γεμίζει πληρότητα;

Απ’ όλες τις τιμωρίες μου, η μεγαλύτερη είναι το να μη Σε θυμάμαι. 


 Παραμαχάνσα Γιογκανάντα

Δεν υπάρχουν σχόλια: