Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΡΤΕ ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ






Πάρτε νέες αποφάσεις σχετικά με το τι θα κάνετε και τι άνθρωποι θα γίνετε σ’ αυτόν τον επόμενο χρόνο. Καθορίστε ένα πρόγραμμα για τον εαυτό σας. Ακολουθήστε το πιστά και θα δείτε πόσο πιο ευτυχισμένοι θα γίνετε. Δεν έχετε κανένα μεγαλύτερο φίλο και κανέναν μεγαλύτερο εχθρό από τον εαυτό σας. Αν συμπαρασταθείτε στον εαυτό σας, θα πετύχετε. Δεν υπάρχει κανένας νόμος του Θεού που να σας εμποδίζει να γίνετε αυτό που θέλετε να γίνετε και να πετύχετε αυτό που θέλετε να πετύχετε. Κανένα επιζήμιο γεγονός δεν μπορεί να σας επηρεάσει παρά μόνο αν το επιτρέψετε.

Είναι η δύναμη της θέλησής σας που θα καθορίσει τι μπορείτε να κάνετε – τίποτα άλλο: ούτε οι παλιές σας συνήθειες, ούτε το παλιό σας κάρμα, ούτε το ωροσκόπιό σας. Ο Θεός είναι η θέλησή σας. Μην αφήσετε τίποτα να εξασθενίσει την πεποίθησή σας ότι μπορείτε να γίνετε οτιδήποτε θελήσετε. Κανείς δεν σας εμποδίζει παρά μόνον ο εαυτός σας. Αν και ο δάσκαλός μου, ο Σουάμι Σρι Γιουκτέσβαρτζι, μου το έλεγε αυτό πάλι και πάλι, στην αρχή ήταν δύσκολο να το πιστέψω. Όμως καθώς χρησιμοποιούσα τη δοθείσα από τον Θεό δύναμη θελήσεως στη ζωή μου είδα ότι αυτό με έσωσε.

Επιλέξτε ποιες συνήθειες πρόκειται να εξαλείψετε κατά το Νέο Έτος. Αποφασίστε σχετικά και παραμείνετε σταθεροί στην απόφασή σας. Αποφασίστε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στον Θεό – να διαλογίζεστε τακτικά κάθε μέρα και μία νύχτα κάθε εβδομάδα να διαλογίζεστε για πολλές ώρες ώστε να μπορείτε να αισθανθείτε την πνευματική σας πρόοδο προς τον Θεό. Αποφασίστε να ασκείστε τακτικά στην Κρίγια Γιόγκα και πως θα θέσετε υπό έλεγχο τις ορέξεις και τα συναισθήματά σας. Γίνετε κυρίαρχος του εαυτού σας! Αποφασίστε δυναμικά τώρα.

Σκεφτείτε τις καλές αποφάσεις που έχετε λάβει στο παρελθόν – ότι δεν πρόκειται να καθοδηγείστε από τις παλιές σας συνήθειες και σκέψεις. Τις έχετε τηρήσει όμως? Είναι προσβολή για την ψυχή σας και για τον Θεό το να ενδίδετε στις αδυναμίες σας. Γίνετε κυρίαρχοι του εαυτού σας, αρχηγοί του πεπρωμένου σας. Μη χάνετε το θάρρος και την αποφασιστικότητα που νιώθετε τώρα καθώς μ’ ακούτε.

Ποτέ μην αφήνετε τη ζωή να σας καταβάλει. Εσείς να καταβάλετε τη ζωή! Αν έχετε ισχυρή θέληση μπορείτε να ξεπερνάτε όλες τις δυσκολίες. Να διαβεβαιώνετε, ακόμα και αν έχετε βάσανα: «Ο κίνδυνος κι εγώ γεννηθήκαμε μαζί και εγώ είμαι πιο επικίνδυνος από τον κίνδυνο!». Αυτή είναι μια αλήθεια που θα πρέπει να θυμάστε πάντα. Εφαρμόστε την και θα δείτε ότι έχει αποτελέσματα. Μη φέρεστε σαν ένα δουλοπρεπές θνητό πλάσμα. Είστε παιδί του Θεού!

Ο κίνδυνος κι εσείς γεννηθήκατε μαζί, κι εσείς είστε ο μεγαλύτερος αδελφός, πιο επικίνδυνοι κι από τον κίνδυνο! Μη χάνετε το θάρρος και την αποφασιστικότητα που νιώθετε τώρα καθώς μ’ ακούτε.

Διώξτε όλες τις αρνητικές σκέψεις και τους φόβους. Να θυμάστε ότι ως παιδιά του Θεού είστε προικισμένοι με τις ίδιες δυνατότητες που διαθέτουν οι πιο άριστοι ανάμεσα στους ανθρώπους. Συντονίστε τη θέλησή σας έτσι ώστε να καθοδηγείται από τη σοφία του Θεού όπως εκφράστηκε μέσα από τη σοφία των άγιων ανθρώπων. Αν η θέλησή σας ενωθεί με τη σοφία μπορείτε να κατακτήσετε τα πάντα. Ο φόβος αναχαιτίζει την πρόοδο. Οτιδήποτε πρόκειται να έρθει, προετοιμαστείτε να το αντιμετωπίσετε. Να έχετε τη νοητική ετοιμότητα να περνάτε μέσα από κάθε αλλαγή χωρίς να υποκύπτετε στην αδράνεια που προκαλείται από τον πόνο.

Διατηρήστε την αταραξία του νου κάτω απ’ όλες τις περιστάσεις. Στην κάθε περίσταση να είστε ήρεμα δραστήριοι και δραστήρια ήρεμοι. Εξαφανίστε όλες τις ψευδαισθήσεις, όλες τις απογοητεύσεις που μπορεί να είχατε υποστεί με απώλειες και βάσανα. Αυτά τα εμπόδια πάνω στη δύναμη της σκέψης και της θέλησης πρέπει να εξαλειφθούν πλήρως. Οι δοκιμασίες σας δεν σας συνέβησαν για να σας τιμωρήσουν αλλά για να σας αφυπνίσουν – για να σας κάνουν να αντιληφθείτε ότι είστε μέρος του Πνεύματος και ότι ακριβώς πίσω από τη σπίθα της ζωής σας βρίσκεται η Φλόγα του Απείρου. Ακριβώς πίσω από τις αναλαμπές των σκέψεών σας βρίσκεται το Μεγάλο Φως του Θεού. Ακριβώς πίσω από τη λογική σας και την ικανότητα διάκρισής σας βρίσκεται η παντογνωσία του Πνεύματος. Ακριβώς πίσω από την αγάπη σας βρίσκεται η αγάπη του Θεού που διαποτίζει τα πάντα. Αν μόνο μπορούσατε να το συνειδητοποιήσετε αυτό!

Οι κακές συνήθειες είναι οι χειρότεροι εχθροί που μπορεί να έχετε. Σας αναγκάζουν να κάνετε πράγματα που δεν θέλετε να κάνετε και μετά σας αφήνουν να υφίσταστε τις συνέπειες. Πρέπει να αποτινάξετε τις κακές συνήθειες και να τις αφήσετε πίσω σας. Στον Νέο Χρόνο που μας έρχεται πάρτε σοβαρά την απόφαση να κρατήσετε μόνο εκείνες τις συνήθειες που αφορούν το ύψιστο καλό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες προδιαθέσεις σας είναι να μην τις σκέφτεστε. Μην τις αναγνωρίζετε. Ποτέ μην αποδεχτείτε ότι μια συνήθεια έχει κάποια δύναμη πάνω σας. «Πως γίνεται να αναγκαστώ να κάνω κάτι που δεν μου αρέσει να κάνω?».

Έτσι, ας είναι αυτός ο Νέος Χρόνος ο Χρόνος της αποφασιστικότητας. Δεν έχουμε δικαίωμα να κουβαλάμε τα νεκρά συμβάντα του προηγούμενου χρόνου στον καινούργιο. Είστε παιδιά του Θεού. Τι κι αν έχουν γίνει στο παρελθόν άσχημα πράγματα? Τίποτα δεν μπορεί να σας κρατήσει πίσω εκτός κι αν το επιτρέψετε εσείς να γίνει. Είστε οι αφέντες του πεπρωμένου σας.

Χρησιμοποιήστε τη δημιουργική ικανότητά σας που σας δόθηκε από τον Θεό. Αυτή είναι η βάση της επιτυχίας. Οτιδήποτε κι αν έχει συμβεί προσπαθήστε να το βελτιώσετε. Να είστε ικανοποιημένοι με τον ρόλο σας. Μην κλαίτε τη μοίρα σας. Σ’ αυτή τη ζωή όλοι έχουν προβλήματα τα οποία νομίζουν ότι κανείς άλλος δεν τα έχει. Ποτέ μην εύχεστε να ήσασταν κάποιος άλλος που νομίζετε ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση από εσάς. Να ζείτε σε αρμονία, με ισχυρή δύναμη θέλησης. Ποτέ μη χάνετε το κουράγιο σας και πάντοτε να χαμογελάτε.

Εισέλθετε στις πύλες του Καινούργιου Χρόνου με καινούργια ελπίδα. Να θυμάστε ότι είστε παιδί του Θεού. Έγκειται στον καθένα σας το τι θα γίνετε. Τι έχετε να φοβηθείτε? Άσχετα με το τι θα συμβεί, πιστέψτε ότι είναι ο Κύριος που σας το στέλνει αυτό. Και πρέπει να πετύχετε να αντεπεξέλθετε σ’ αυτές τις καθημερινές προκλήσεις. Εκεί βρίσκεται η νίκη σας. Κάντε το θέλημά Του. Τότε τίποτα δεν μπορεί να σας βλάψει. Σας αγαπά παντοτινά. Σκεφτείτε το αυτό. Πιστέψτε το. ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ.

Να διαλογίζεστε περισσότερο και να πιστεύετε σ’ αυτή την ισχυρή συνειδητότητα ότι ο Θεός είναι πάντα μαζί σας άσχετα με το τι συμβαίνει. Τότε θα δείτε ότι το πέπλο της ψευδαίσθησης θα τραβηχτεί και θα είστε ένα μ’ Εκείνο που είναι Θεός. Έτσι βρήκα τη μεγαλύτερη ευτυχία μου στη ζωή. Δεν προσβλέπω σε τίποτα τώρα πλέον επειδή έχω τα πάντα μέσα σ’ Αυτόν. Αυτό είναι το μήνυμά μου σε σας για τον Καινούργιο Χρόνο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: