Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΔΙΣΚΟΣ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟΥ

"Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΣΠΟΡΟ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥ Ή ΤΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ ΤΟΥ, ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ Ή ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ. ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΕΣ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΟΥΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ, Ο ΝΟΥΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.

Ο ΜΑΡΞ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Η ΑΙΤΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ, ΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ. 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΞ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΧΑΒΙΡΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΣΝΑ, ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ. ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΦΟΡΜΕΣ.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΜΩΣ ΑΝ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ, ΟΠΟΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΖΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ ΖΩΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ; ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ. ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΟΥ Ή ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΟΥ ΓΥΡΩ ΣΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ…

ΟΙ ΟΥΠΑΝΙΣΑΔΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΑΧΝΗ, ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΙΣΤΟ. ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Η ΑΡΑΧΝΗ, ΑΠΛΩΝΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΓΥΡΩ ΤΗΣ. ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΤΗΣ. ΚΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΑΡΑΧΝΗ, ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ. ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΟΥ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΚΙ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΝΑ ΜΟΤΙΒΟ ΓΥΡΩ ΣΟΥ. 

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΚΙ ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΘΑ ΧΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ.

ΣΤΗ ΜΑΧΑΜΠΑΡΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΠΑΝΤΑΒΑΣ, ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΣΑΝ ΦΥΓΑΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ, ΔΙΨΟΥΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΝΕΡΟ. ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΛΙΜΝΗ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΝΕΡΟ, ΑΚΟΥΕΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ, ΜΙΑ ΑΟΡΑΤΗ ΦΩΝΗ, ΝΑ ΛΕΕΙ: “ΠΕΡΙΜΕΝΕ! ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΝΕΡΟ ΑΠΟ  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΙΜΝΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΝΕΡΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ. Η ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ; ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ; Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΑΝΤΑΒΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΙ ΕΠΕΣΕ ΝΕΚΡΟΣ.

ΥΣΤΕΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΕΠΕΙΤΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΝΕΡΟ.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΤΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΚΟΥΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΩΝΗ: “ΑΠΑΝΤΗΣΕ Σ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ. ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΙΕΙΣ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΣΟΥ. ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ. ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ;”.

ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΝΤΑΒΑ ΕΙΠΕ:” ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ””. ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ, ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ. Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΜΑΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΣΜΕΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ, ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ. Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ.

Η ΜΑΘΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ. ΜΑΘΗΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΞΥΠΝΙΟΣ, ΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ.

ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΦΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ, ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ. Ο ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΝΑ ΚΑΕΙ.

Η ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΔΙΣΚΟΣ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ; ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ.

ΚΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ; ΤΙ ΑΝΟΗΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙΣ.

ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ; ΠΡΩΤΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΕΙ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΒΗΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ. ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΟΧΙ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΗΧΑΝΗ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΣΕ ΦΡΕΣΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ.

ΕΣΥ ΚΙΝΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ, ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΔΕΞΙΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ. ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Ο ΒΟΥΔΑΣ ΦΩΤΙΣΤΗΚΕ. ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΖΕΣΤΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΕΝΟΣ ΠΟΤΑΜΟΥ. Η ΟΧΘΗ ΗΤΑΝ ΥΓΡΗ, Η ΑΜΜΟΣ ΗΤΑΝ ΥΓΡΗ ΚΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ, ΣΥΝΕΒΗ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΕΝΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΙ ΚΙ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ. ΚΑΘΩΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΕΙΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟ ΧΩΡΙΟ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΜΕ ΓΥΜΝΑ ΠΟΔΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ; ΕΤΣΙ ΣΚΕΦΤΗΚΕ: “ ΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ”. ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ.

Ο ΒΟΥΔΑΣ ΚΑΘΟΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ. ΠΛΗΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΕΜΟΙΑΖΕ ΣΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟΣ, ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΕΛΙΑ.

ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ: 

“ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΟΥ. ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ. ΕΠΙ 15 ΕΤΗ, ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΣΙ. ΕΧΑΣΑ 15 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΣΠΟΥΔΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΥ, ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΠΕΣ ΜΟΥ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΕΙΣΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ Ή ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ, ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΩΗ ΜΟΥ. ΑΝ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΣ, ΘΑ ΠΕΤΑΞΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΑ - ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. ΕΧΑΣΑ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ, ΠΕΣ ΤΟ ΜΟΥ”.

Ο ΒΟΥΔΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕ:

“Η ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ. ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ, ΕΠΕΣΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΕΝΝΕΑ, ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ. ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΝ ΤΥΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ”.

Ο ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΡΩΤΗΣΕ: 

“ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ; ΠΩΣ ΕΓΙΝΕΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ;”

Ο ΒΟΥΔΑΣ ΕΙΠΕ:

“ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ. ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ - ΟΧΙ ΜΟΝΟ Σ΄ ΕΣΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ΄ ΕΜΕΝΑ ΕΠΙΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ.”

ΕΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΟΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ. ΕΝΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΟΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ. ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟ.

ΕΤΣΙ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΛΟΝΙΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΓΩ, ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ!

Ο ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ. Η ΙΔΙΑ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ. Ο ΝΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕΣΑ  ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΠΩΣ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ.

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ Ο ΝΟΥΣ. ΤΟΤΕ, ΞΑΦΝΙΚΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ. ΤΟ ΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ 3 ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ - ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ.

ΤΟΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΟΦΟΣ. ΤΟΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΕΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΛΛΟΝ.

ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΘΕ ΤΙ. ΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΟΛΟ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΙΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΓΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΛΟΤΗΤΑ.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ: Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ, Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟ, ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ, ΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΣ, Ο ΝΟΥΣ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΟΙ ΙΝΔΟΥΪΣΤΕΣ ΛΕΝΕ, “ΘΕΕ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ;” ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΡΟΧΟ; ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. Η ΙΔΙΑ ΑΚΤΙΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ, ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ. Ο ΤΡΟΧΟΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΡΟΧΟ. ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΟΙ ΙΝΔΟΥΪΣΤΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΡΟΧΟ. Η ΛΕΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΜΣΑΡΑ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ. ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ; ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΜΕΣΑ Σ΄ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΟ; 

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΥΣ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΑΥΛΑΚΙ.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙΣ ΕΙΣΑΓΕΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. 

ΕΧΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ. ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, ΕΧΕΙΣ ΕΙΣΑΓΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ, ΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΤΙΒΑ.

ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΑΓΜΑ: ΟΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΚΟΙΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΙΤΙΑ. ΟΠΟΤΕ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΟΤΙ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ, ΚΟΙΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. Η ΑΙΤΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ. ΑΝ ΚΟΙΤΑΖΕΙΣ ΕΞΩ, ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΨΕΥΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΑΙΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ.

ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. ΚΑΘΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ. ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΣΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ. Ο ΠΡΟΒΟΛΕΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ. ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Η ΟΘΟΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΗ - ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΙΑΣ, ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΣΧΗΜΑΤΑ. ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΣΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ - ΤΗΣ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ Ή ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΗΣ. ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, ΚΟΙΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ - ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΣΑΝ ΟΘΟΝΕΣ. ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΙΤΙΕΣ.

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΩΚΕΑΝΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΕΝΑ. ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΛΕΠΑΘΗΤΙΚΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ. ΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΑ, ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΒΑΖΕΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ".

OSHO