Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΓΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ






«Παραθέτουμε μερικές δηλώσεις από τη Διδασκαλία.

... Ολόκληρος ο κόσμος είναι διαιρεμένος σε μαύρους και λευκούς. Μερικοί υπηρετούν συνειδητά, άλλοι σύμφωνα με τη φύση τους, και οι τρίτοι παρουσιάζουν μια ζελατινώδη μάζα, ακατάλληλη για οτιδήποτε. Η μαύρη στοά είναι ισχυρή, επειδή για τη μάχη με το Φως χρειάζεται μεγάλη δυναμική. Είναι άσοφο να υποτιμάμε τις δυνάμεις των αντιπάλων, ιδίως όταν η αγαπημένη τους Κάλι Γιούγκα φτάνει στο τέλος της...

Σε πρότερους καιρούς γιορτάζονταν μαύρες λειτουργίες και στήνονταν αγάλματα στο Μπαφομέτ. Τώρα οι σκοτεινοί έχουν γίνει πιο επικίνδυνοι, επειδή, στην προσπάθειά τους να Μας μιμηθούν, έχουν ελαττώσει πολλά τελετουργικά κι έχουν στραφεί στη δύναμη της σκέψης...

Κάθε καθοδική πορεία καταλήγει σε έκρηξη.

Οι δύο πρώτες δηλώσεις είναι από το βιβλίο Ιεραρχία και η τρίτη από το βιβλίο Φώτιση. Δεν μπορεί ν΄αμφιβάλλει κανένας σοβαρός άνθρωπος για την αλήθεια των λεγομένων, τα οποία επιπλέον εξηγούν πολλά από αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν.

Μερικές επισημάνσεις που μπορείς να κάνεις είναι, πρώτον, ότι οι συνειδητοί υπηρέτες του Φωτός και του σκότους είναι λίγοι. Οι πλατιές μάζες διακρίνονται για τη ρευστότητα της συνείδησής τους, γι΄αυτό χειραγωγούνται εύκολα. Αυτό έχει άμεση σχέση με τη δεύτερη επισήμανση, ότι η μαύρη στοά χρησιμοποιεί τώρα ιδιαίτερα τη δύναμη της σκέψης. Έτσι λοιπόν ασκούν αυτή τη δύναμη στο έπακρον ακριβώς για να χειραγωγούν τις μάζες. Έχουν στη διάθεσή τους ισχυρά εργαλεία -προπαγάνδα, παραπληροφόρηση, απόκρυψη, εκφοβισμό. Εικόνα και λόγος χρησιμοποιούνται για να διαμορφώσουν τη μαζική σκέψη, κυρίως μέσα από την τηλεόραση και τον τύπο. Τα μέσα αυτά χρησιμοποιούνται επιπλέον για τον εκχυδαϊσμό και την αποχαύνωση της ανθρώπινης σκέψης.

Μπορούμε να δούμε ότι οι πρακτικές αυτές έχουν φτάσει πια σε επίπεδα φρενίτιδας. Πραγματικά το κακό μαίνεται. Και οφείλει καθένας μας να λάβει σοβαρά υπόψη του την τρίτη επισήμανση που αφορά την ισχύ της μαύρης στοάς. Η υποτίμηση της δύναμής της είναι μεγάλο λάθος. Η εσφαλμένη εκτίμηση των δυνάμεων του αντιπάλου μπορεί να οδηγήσει σε ήττα, ακόμη και σε καταστροφή.

Γι΄αυτό θεωρούμε άσοφη τη στάση μερικών οπαδών του Καλού, οι οποίοι αρνούνται να είναι ενήμεροι για τους τρόπους, τις στρατηγικές και τη δυναμική του σκότους, με το επιχείρημα συνήθως «να μην εστιάζονται στο κακό». Η γνώση και η πληροφόρηση όμως δεν σημαίνει εστίαση. Η γνώση και η πληροφόρηση είναι δύναμη και ισχυρό όπλο. Και αφού το Καλό και το κακό, στα κατώτερα επίπεδα, βρίσκονται σε ανυποχώρητη διαμάχη, είναι σωστό να αντιμετωπίσεις τον αντίπαλο με άγνοια του οπλισμού και των μεθόδων του; Και θεωρείσαι έτσι άξιος στρατιώτης της παράταξης του Φωτός;

Σήμερα η μάχη μαίνεται εμφανώς και αφανώς, και μόνον η νίκη του Φωτός είναι υπέρ της ανθρωπότητας. Πόσοι όμως το συνειδητοποιούν αυτό;

Τη Μεγάλη Μάχη των δυνάμεων του Φωτός και του σκότους, ας τη δούμε κάτω απ΄αυτό το πρίσμα: τη σωτηρία και ευημερία ή την απώλεια και την οδύνη της ανθρωπότητας. Δυστυχώς, δεν αναλογιζόμαστε αρκετοί, δεν αναλογιζόμαστε αρκετά, το σκληρό αγώνα των Φίλων της Ανθρωπότητας. Υπάρχει ακόμη και σύγχυση ως προς τους ρόλους. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν καν να διακρίνουν που είναι η ανθρωπιά. Μερικές φορές, είναι αλήθεια, η διάκριση είναι δύσκολη εξαιτίας των προσωπείων του κακού, το οποίο, όπως μας προειδοποιεί η Διδασκαλία, μιμείται τους τρόπους του Καλού. Αλλά, πολύ συχνά, οι άνθρωποι συμπαρατάσσονται με το κακό, ακόμη κι όταν η ουσιαστική του φύση είναι ευδιάκριτη. Μιλάμε για ανθρώπους που δεν είναι φύσει κακοί, ούτε συνειδητοί εργάτες του σκότους.

Αυτή η σύγχυση -χαρά των μαύρων- προκαλείται όταν διαχέεται στην ατμόσφαιρα φόβος και πανικός, παραλυτικά της ορθής κρίσης συναισθήματα που σπέρνουν αφειδώς με τα λογής λογής φερέφωνά τους οι σκοτεινοί.

Όταν διεξάγεται πόλεμος, ο άξιος πολεμιστής πρέπει να εξετάζει δύο πράγματα: τη δύναμη του αντιπάλου, και τη δύναμη τη δική του. Σχετικά με το δεύτερο, οφείλει να διαπιστώνει με καθαρότητα και αμεροληψία αν και που πάσχει η πανοπλία του, ο οπλισμός του, του εαυτού του και του αντιπάλου του. Ποια είναι τα αδύνατα σημεία της άμυνάς του, γιατί από εκεί ακριβώς μπορεί να μπει ο εισβολέας. Από εκεί χάνονται μάχες, και για να μη χαθεί ο πόλεμος, πρέπει τα σημεία αυτά να ανακαλυφθούν και να αποκατασταθούν.

Ό,τι ισχύει για τα άτομα ισχύει και για τα σύνολα. Η επισκόπηση του εξοπλισμού πρέπει να γίνονται και από τον καθένα ξεχωριστά και από το όλο, όσο ολιγομελές ή πολυπληθές κι αν είναι αυτό.

Που την πάμε τη συζήτηση; Εκεί που πονάει τώρα. Στην κατάσταση που αντιμετωπίζουμε ως λαός και ως χώρα. Η Ελλάδα διανύει μια πολύ δύσκολη, οδυνηρή και επικίνδυνη περίοδο. Πολλές φορές στιγματίσαμε τις άθλιες εξουσίες, οι οποίες οδήγησαν τη χώρα σ΄αυτόν τον κατήφορο που δεν φαίνεται να έχει τέλος. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την αναξιότητα και τη φαυλότητά τους. Φταίνε όμως μόνον αυτοί; Ο λαός δεν έχει καμιά ευθύνη; Και σε ατομικό επίπεδο, μπορούμε όλοι να βάλουμε το χέρι στη φωτιά ότι ποτέ και με κανένα τρόπο δεν βλάψαμε αυτήν την πατρίδα;

Αν δεν κοιταχτούμε καλά στην καθρέφτη ως πολίτες και ως λαός, τότε αλίμονο! Πώς θα μπορούσε ν΄ ανατραπεί η καταστροφική πορεία χωρίς εσωτερική αλλαγή; Τι μπορούμε να περιμένουμε χωρίς αίσθηση ευθύνης, και χωρίς το πρόταγμα του γενικού καλού; Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για την κοινή σωτηρία. Πρέπει να αγωνιστούμε για να φρενάρουμε την κατηφόρα, γιατί «κάθε καθοδική πορεία καταλήγει σε έκρηξη».

Τις πονηρές αυτές μέρες, ας θυμόμαστε και την άλλη, προσφιλέστατη και αποτελεσματικότατη, μέθοδο του κακού -την προδοσία. Πικρές προδοσίες έχουν διαπραχθεί ενάντια σ΄αυτή τη χώρα, και διαπράττονται και δεν θα σταματήσουν να διαπράττονται. Γι΄αυτό, ας είμαστε σε εγρήγορση, γιατί το κακό θα παλέψει με λύσσα για τα κεκτημένα του. Ας παρακολουθούμε τις κινήσεις των συμμάχων της σκοτεινής στοάς, οι οποίοι έχουν δώσει δείγματα γραφής στο μακρινότερο και πιο πρόσφατο παρελθόν. Το να εμπιστευθείς μια οχιά είναι ανάξιο όχι μόνο των περιστάσεων αλλά και της ανθρώπινης υπόστασής σου.

Ας βοηθήσουμε το Φως!»
AGNI YOGA HELLAS, 17/6/2012.