Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΖΩΗ-ΘΑΝΑΤΟΣ: ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ


Έχουμε  τη χαρά να γνωρίσουμε στους απανταχού φίλους της Άγκνι Γιόγκα, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για το συγκεκριμένο θέμα -και ελπίζουμε πως θα είναι πολλοί αυτοί- ότι μόλις κυκλοφόρησε ο πρώτος από τους δύο τόμους, οι οποίοι περιλαμβάνουν μια συλλογή αποσπασμάτων της Άγκνι Γιόγκα που αναφέρονται στο μέγα πρόβλημα της Ύπαρξης με τις δύο όψεις της, τη Ζωή και το Θάνατο.

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας βεβαιώνουμε το ανεκτίμητο όλων αυτών των πληροφοριών και οδηγιών που τόσο γενναιόδωρα παραχώρησε ο Μεγάλος Διδάσκαλος για να βοηθήσει τον παραπαίοντα, τρομαγμένο άνθρωπο. Με το χέρι στην καρδιά βεβαιώνουμε ότι πρόκειται για έναν ανεκτίμητο θησαυρό που μπορεί να αλλάξει εκ βάθρων την οπτική πάνω στο πρόβλημα της Ύπαρξης, όπως και ότι ο πλούτος αυτών των πληροφοριών δεν μπορεί να αντληθεί από καμία άλλη πηγή.

Η μοναδικότητα του υλικού που έχει δοθεί με την ασύγκριτη δύναμη και εγκυρότητα της Πύρινης Καρδιάς επικυρώνει με απόλυτη ισχύ τη βεβαίωση: «Διαλύουμε δεισιδαιμονία, άγνοια και φόβο. Σφυρηλατούμε θάρρος, θέληση και γνώση».
[Κοινότητα της Νέας Εποχής, εισαγωγή]


Πραγματικά, το υλικό αυτό αποτελεί το πλέον χρήσιμο εργαλείο και τον καλύτερο πλοηγό στο μεγάλο ταξίδι μας σ΄αυτόν και σε όποιον άλλο κόσμο.

Ας προσθέσουμε ότι η αφθονία των επεξηγήσεων θα βοηθήσει ακόμη και τον αμύητο αναγνώστη να υπερνικήσει τυχόν δυσκολίες στην κατανόηση των εννοιών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κέδρος» και φέρει τον τίτλο: Ζωή και Θάνατος - η Αδιαίρετη Ενότητα.

Αληθινά, πρόκειται για έναν σωτήριο φάρο στο σκοτάδι, και ένα καίριο πλήγμα στο φόβητρο που λέγεται Θάνατος. Η ανώτερη Σοφία διαλύει το φάντασμα που, αιώνες αμέτρητους, στοιχειώνει την ανθρωπότητα, και επικυρώνει την ατέρμονη Ύπαρξη, νυν και αεί.