Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

EYTYXIA



"Αν είσαι δυστυχισμένος, έχεις κάποιο λόγο που είσαι δυστυχισμένος΄ αν είσαι ευτυχισμένος, είσαι απλώς ευτυχισμένος, δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τούτο. Ο νους σου προσπαθεί να βρει κάποια αιτία, επειδή δεν μπορεί να πιστέψει σε κάτι το αναίτιο, γιατί δεν μπορεί να ελέγξει το αναίτιο΄ με το αναίτιο ο νους γίνεται ανίσχυρος.

Έτσι λοιπόν ο νους βρίσκει συνεχώς τον ένα ή τον άλλο λόγο. Θα ήθελα όμως να σου πω ότι όποτε είσαι ευτυχισμένος, είσαι ευτυχισμένος χωρίς κανένα λόγο, όποτε είσαι δυστυχισμένος, έχεις κάποιο λόγο που είσαι δυστυχισμένος΄ επειδή η ευτυχία είναι απλώς το υλικό από το οποίο είσαι φτιαγμένος. Είναι η ίδια σου η ύπαρξη, είναι ο εσώτατος πυρήνας σου.

Ο εσώτατος πυρήνας σου είναι η χαρά. Κοίτα τα δέντρα, κοίτα τα πουλιά, κοίτα τα σύννεφα, κοίτα τα αστέρια… κι αν έχεις μάτια, θα μπορέσεις να δεις ότι ολόκληρη η ύπαρξη είναι χαρούμενη. Το κάθε τι είναι ευτυχισμένο. Τα δέντρα είναι ευτυχισμένα χωρίς κανένα λόγο΄ δεν πρόκειται να γίνουν πρωθυπουργοί ή πρόεδροι και δεν πρόκειται να πλουτίσουν και δεν θα έχουν ποτέ έναν λογαριασμό στην τράπεζα. Κοίτα τα λουλούδια΄ για κανένα λόγο. Είναι απίστευτο το πόσο ευτυχισμένα είναι τα λουλούδια.

Ολόκληρη η ύπαρξη είναι φτιαγμένη από το υλικό που λέγεται χαρά”.
OSHO