Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΟΦΙΣ





Ο Κοσμικός Όφις του Jeremy Narby ρίχνει μια σοβαρή ματιά στο πως η Νευρογεννετική Συνείδηση πληροφορεί την ευαισθητοποίηση, την γνώση τον συμβολισμό και την κουλτούρα. Η σύγκριση του των αρχαίων κοσμικών μύθων του φιδιού με την γενετική κατάσταση κάθε ζώντος κυττάρου αποκαλύπτει τον Βιομοριακό μάγο πίσω από την κουρτίνα της καθημερινής ζωής. Η ανθρωπολογική του μελέτη, η εμπειρία του με την ayahuasca, και επιστημονική σπέκουλα υφαίνουν μια ιστορία σαμάνων που κατεβάζουν την συνείδηση τους μέχρι κάτω στο μοριακό επίπεδο με εξεζητημένα Νευροδιαβιβαστικά φίλτρα για να προσλάβουν τις πληροφορίες που περιέχονται στο συνεκτικό ορατό φως που εκπέμπεται από το DNA.

Αποσπάσματα του βιβλίου: Το Κοσμικό Φίδι 

Μερικοί βιολόγοι περιγράφουν το DNA σαν «αρχαία υψηλή Βιοτεχνολογία», που περιέχει «πάνω από εκατό τρισεκατομμύρια φορές αποθηκευτικό όγκο από ότι οι πλέον εξεζητημένες ηλεκτρονικές αποθηκευτικές συσκευές». Μπορεί κανείς να μιλήσει για τεχνολογία κάτω από αυτές τις συνθήκες? Ναι, γιατί δεν υπάρχει καμία άλλη λέξη που να περιγράφει αυτό το αυτοαντιγραφόμενο μόριο που αποθηκεύει πληροφορίες.

Το DNA έχει πλάτος μόνο δέκα άτομα και σαν τέτοιο αποτελεί υπέρτατη τεχνολογία: Είναι οργανικό και τόσο πολύ μικρό που πλησιάζει τα όρια της υλικής υπάρξεως.

Οι Σαμάνοι εν τω μεταξύ, ισχυρίζονται ότι ζωτική αρχή που ζωντανεύει όλα τα ζώντα όντα έρχεται από τον Σύμπαν και είναι ευφυές. Όπως έλεγε ο ζωγράφος Pablo Amaringo: «Ένα φυτό μπορεί να μην μιλά, όμως υπάρχει ένα πνεύμα μέσα του που είναι συνειδητό, που βλέπει τα πάντα, που είναι η ψυχή του φυτού, η ουσία του, αυτό που το κάνει ζωντανό.»

Σύμφωνα με τον Amaringo αυτά τα πνεύματα είναι αληθινά όντα, και οι άνθρωποι επίσης είναι γεμάτοι από αυτά: «Ακόμη και οι τρίχες, τα μάτια, τα αυτιά είναι γεμάτα όντα. Τα βλέπεις όλα αυτά όταν η ayahuasca είναι δυνατή.»

Στα οράματα τους, οι σαμάνοι κατεβάζουν την συνείδηση τους κάτω σε μοριακό επίπεδο και αποκτούν πρόσβαση σε πληροφορίες που έχουν σχέση με το DNA , τα οποία ονομάζουν «έμψυχα αποστάγματα» η «πνεύματα». Εκεί βλέπουν διπλούς έλικες, στριμμένες σκάλες και σχήματα χρωμοσωμάτων. Αυτός είναι ο τρόπος που οι σαμανικές κουλτούρες γνώριζαν επί χιλιετηρίδες ότι η ζωτική αρχή είναι η ίδια για όλα τα ζώντα όντα, και έχει σχήμα σαν δυο συνεστραμμένα φίδια (η αμπέλια, σχοινιά, σκάλες).

Το DNA είναι η πηγή της εκπληκτικής τους βοτανικής και ιατρικής γνώσεως, που μπορεί να επιτευχθεί μόνον σε από εστιασμένες η «μη λογικές» καταστάσεις της συνειδήσεως, αν και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνονται μόνο εμπειρικά. Οι μύθοι αυτών των πολιτισμών είναι γεμάτοι από βιολογικές εικόνες, και τις μεταφορικές εξηγήσεις των σαμάνων που αντιστοιχούν με απόλυτη ακρίβεια με τις περιγραφές που τώρα αρχίζουν να μας δίνουν οι βιολόγοι.