Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΤΡΟΠΗ!




Ντροπή σ΄εσάς που οδηγήσατε την Ελλάδα σ΄αυτή την κατάντια. Ντροπή σ΄εσάς που αρπάξατε την εξουσία για ίδιον όφελος. Ντροπή σ΄εσάς που πλουτίσατε καταληστεύοντας τη χώρα σας. Ντροπή σ΄εσάς που αναρριχηθήκατε εξαπατώντας τους συμπολίτες σας. Ντροπή σ΄εσάς που καταντήσατε την ελληνική κοινωνία άντρο ληστών και δολοφόνων. Ντροπή σ΄εσάς που αφήσατε τους πολίτες έρμαιο στα χέρια αλλοδαπών και ημεδαπών εγκληματιών. 

Ντροπή σ΄εσάς που διαλύσατε όλη την κρατική δομή. Ντροπή σ΄εσάς που εκθρέψατε νεο-βανδάλους -κουκουλοφόρους και καταληψίες. Ντροπή σ΄εσάς που κάνατε τη διαφθορά τρόπο ζωής. Ντροπή σ΄εσάς που λεηλατήσατε τα εισοδήματα των φτωχών, αφήνοντας άθικτα τα υπερκέρδη των πλουσίων. Ντροπή σ΄εσάς που καταντήσατε την Ελλάδα ζητιάνα της Ευρώπης. Ντροπή σ΄εσάς που τσαλαπατήσατε την υπερηφάνεια των πολιτών αυτής της χώρας. Ντροπή σ΄εσάς που ρημάξατε τη ζωή και τα όνειρά τους. Ντροπή σ΄εσάς που προσφέρατε το ψέμα μιας απατηλής ευημερίας. Ντροπή σ΄εσάς που καλλιεργήσατε τα ιδανικά ενός προκλητικά χυδαίου λάιφ-στάιλ. 

Ντροπή σ΄εσάς που δώσατε ως πρότυπα τιποτένια και κούφια πρόσωπα. Ντροπή σ΄εσάς που αφήσατε ηλικιωμένους πολίτες να κοιμούνται στα πεζοδρόμια και χαρίσατε επιδόματα σε παχυλά πορτοφόλια ουτιδανών. Ντροπή σ΄εσάς που γαλουχήσατε γενιές Ελλήνων με χαμερπή ακούσματα και θεάματα. Ντροπή σ΄εσάς που ξεπουλάτε τη χώρα όσο-όσο. Ντροπή σ΄εσάς που κουρελιάσατε την αξιοπρέπεια ενός λαού.

Ντροπή σ΄εσάς, προύχοντες της πολιτικής, της αγοράς, της ενημέρωσης, της δικαιοσύνης, των Μ.Μ.Ε., που γεννήσατε θανάσιμα αμαρτήματα και κουκουλώσατε εγκληματικά σκάνδαλα. Ντροπή σ΄εσάς αρπακτικά όρνεα, ληστοσυμμορίτες, ανάξιοι οσφυοκάμπτες, ξεδιάντροποι ψεύτες, προδότες, νεκροθάφτες μεγάλων ιδανικών. Ντροπή σ΄εσάς, κρυφοί και φανεροί, χτεσινοί και σημερινοί, δούλοι του σκότους. Ντροπή όμως και στην ανοχή, στην εθελοτυφλία, στην αδιαφορία και στον εφησυχασμό.

Και τώρα τι;

Τώρα πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας, να μαζέψουμε τα κομμάτια μας, και ν΄αντισταθούμε στην ισοπέδωση και στην καταστροφή. Ας θυμόμαστε ότι ο Φοίνικας ξαναγεννιέται από τις στάχτες του, κι από το θάνατο η ζωή. Ας κρατάμε στο νου ότι οι μεγάλες κρίσεις μπορούν να γίνουν το εκκολαπτήριο μεγάλων επιτευγμάτων. Ας μην ξεχνάμε ότι μπροστά μας βρίσκονται οι ευοίωνες προοπτικές ενός Νέου Κόσμου και μιας Νέας Εποχής. Αφήνοντας πίσω αδυναμίες και λάθη του παρελθόντος, ας χτίσουμε μια νέα κοινωνία, μια νέα κουλτούρα.

Χρειάζεται αγώνας. Τίποτε δεν χαρίζεται -όλα κερδίζονται με κόπο και μόχθο. Και καλύτερα έτσι, γιατί δεν θέλουμε να είμαστε σφετεριστές και άρπαγες της ευτυχίας. Χρειάζονται και οι κατάλληλοι άνθρωποι, με τόλμη, ιδέες, αγάπη και αγωνιστικότητα, για να σπρώξουν τα πράγματα μπροστά. Σίγουρα υπάρχουν σε όλους τους χώρους της ανθρώπινης δραστηριότητας. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε άξιους ανθρώπους κι ας εξαλείψουμε μια για πάντα την αναξιοκρατία και την απεχθή αδελφή της τη φαυλοκρατία.

Όμως ο Νέος Κόσμος πρέπει να ΄ναι καθαρός, αγνός, όπως κάθε νεογέννητο. Ο ρύπος γεννάει μονάχα αρρώστια και σαπίλα. Μόνο καθαροί στο πνεύμα άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν μια καινούργια, υγιή κοινωνία. Το θεμέλιο και η πεμπτουσία αυτής της καθαρότητας είναι το κίνητρο του Κοινού Καλού. Χωρίς αυτή τη βάση δεν μπορεί να γεννηθεί τίποτε άξιο και ευτυχισμένο. Ας νοιαστούμε για το σύνολο και για κάθε πλάσμα όπως για τον εαυτό μας. Και όχι μόνο να μην κάνουμε σε άλλους ό,τι δεν θέλουμε να μας κάνουν, αλλά και να κάνουμε ό,τι θα θέλαμε να μας κάνουν.

Αυτή τη στιγμή προέχει να κρατηθούμε όρθιοι και να στηρίξουμε όσο μπορούμε τους πιο αδύνατους. Και η ζωή θα μας στείλει τις ευκαιρίες της αναγέννησης και της δόμησης, όπως το έχει κάνει τόσες φορές, όπως το κάνει πάντα.

Και τέλος, αλλά όχι δευτερευόντως, είναι ανάγκη να κρατιόμαστε σφιχτά στην αλυσίδα των Δυνάμεων του Καλού και του Φωτός -όσοι είμαστε συνειδητοί σ΄αυτή την αναγκαιότητα. Η ομοθυμία και η ενωμένη προσπάθεια είναι προϋπόθεση μιας ευτυχούς έκβασης, ενώ η διαίρεση και η διχόνοια η χαρά των δυνάμεων της καταστροφής.
AGNI YOGA HELLAS