Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

TI EINAI TO HEMI-SYNC®






Το Hemi-Sync® είναι μια ακουστική εμπειρία. Είναι μια τεχνολογία που έχει αποδειχθεί ότι με εύκολο και ασφαλή τρόπο διευκολύνει τη βαθιά χαλάρωση και την επαφή με βαθύτερα εσωτερικά επίπεδα. Στηρίζεται στη μετάδοση μέσω ακουστικών διαφορετικών ήχων σε κάθε αυτί. Στο άκουσμα αυτών των ήχων τα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου συντονίζονται και παράγεται ένας τρίτος ήχος ο οποίος δεν υπάρχει, δεν προέρχεται απ’ έξω, αλλά ηχεί μέσα στον εγκέφαλο! Είναι το αποτέλεσμα του συγχρονισμού των εγκεφαλικών ημισφαιρίων. Από μια άποψη ο εγκέφαλός μας είναι μια ηλεκτρική γεννήτρια. Παράγει ηλεκτρισμό και πάλλεται με συγκεκριμένο τρόπο ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αυτή τη φυσική μας δυνατότητα αξιοποιούν τα Προγράμματα του Ινστιτούτου Μονρόε.

Η τεχνολογία Hemi-Sync®, δηλαδή οι συχνότητες Συγχρονισμού των Ημισφαιρίων (όπως υποδηλώνει και η προερχόμενη από την ελληνική γλώσσα, ονομασία Hemi-Sync®) αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε μέσα σε μια μακρά περίοδο έρευνας και πειραματισμού 50 ετών στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Μονρόε το οποίο συνεργάστηκε με μια πλειάδα διακεκριμένων επιστημόνων από διάφορα Πανεπιστήμια και ιατρικά κέντρα. Τα εντυπωσιακά επιστημονικά και κλινικά αποτελέσματα αυτών των ερευνών ανέδειξαν τον καθοριστικό ρόλο που παίζουν συγκεκριμένες ηχητικές συχνότητες στην κατάσταση της συνείδησης του ανθρώπου καθώς και στη συντονισμένη λειτουργία των ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Καθώς ο εγκέφαλος είναι το κέντρο εντολών, αυτό συνεπάγεται βελτίωση του ανοσοποιητικού, μείωση του άγχους, επέκταση της δημιουργικότητας, όξυνση της διαίσθησης και της ικανότητας συγκέντρωσης και πολλά άλλα.

Η τεχνολογία Hemi-Sync® στηρίχθηκε σε όλες αυτές τις ανακαλύψεις. Περιλαμβάνει διάφορους ηχητικούς συνδυασμούς που δίνουν τη δυνατότητα σε εκείνον που τους ακούει να προσεγγίσει συγκεκριμένα αποτελέσματα όπως η συγκεντρωμένη προσοχή, η μείωση του άγχους, η βελτίωση του ύπνου, ο διαλογισμός, ο έλεγχος του πόνου, η επαφή με βαθύτερα επίπεδα του εαυτού και πολλά άλλα.