Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

ΕΛΛΗΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΣ«ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΛΑΤΩΝΑΣ, ΟΤΙ ΠΡΟΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΥΡΡΑ, ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Η ΑΘΗΝΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕ ΣΤΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΚΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ, ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ, ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ.

ΕΙΠΑΝ ΑΚΟΜΑ, ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΕΡΑΣΤΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ;

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΟΛΩΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΥΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ.

ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΑΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ, ΟΤΙ Η ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ, Η ΤΩΡΙΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΛΕΚΑΝΗ, ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΠΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΛΛΗΝΩΝ – ΔΡΑΒΙΔΩΝ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ, ΠΕΡΙΣΩΘΗΚΑΝ ΟΣΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΓΙΝΕ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 16.000 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΔΟΧΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΣΤΕΡΙΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΙ ΤΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ – ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΛΥΑΝ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙΟΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΖΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΜΕ ΥΠΕΡΟΠΛΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΕ ΜΑΣ.

Η ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΤΩΝ ΕΝΔΟΧΩΡΗΤΩΝ – ΠΡΟΕΛΛΗΝΩΝ, ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΣΕΛΑΣ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΧΩΡΑ Η ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΑΧΑΡΑΣ, ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ.

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ, ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΝΩΝ, ΕΙΧΕ ΒΑΘΙΕΣ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ. ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΟΛΩΣ ΔΙΟΛΟΥ ΑΛΛΗ.

Η ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΙΚΟΙ ΣΤΗ ΓΗ, ΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ. Ο ΤΟΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΥΦΤΗΚΕ ΑΠΟ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΔΕΜ Ή ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΙ... ΚΑΤΟΙΚΗΣΑΝ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ, ΣΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥΣ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ. ΗΤΑΝ Η ΕΧΘΡΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ Η ΜΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΗ, ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ.

ΟΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΔΟΙ. ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΕ ΥΨΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ.

ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΙ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΥΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΑΝΑΥΣΟΙ. ΕΙΧΑΝ ΑΝΥΨΩΣΕΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ. Η ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΦΕΣΗ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΝΔΟΧΩΡΗΤΕΣ Ή ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΤΡΩΤΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΑΠΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ «ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ».

Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ. ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ. ΑΚΟΜΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ, ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ (ΟΞΥΓΟΝΟ, ΑΝΘΡΑΚΑ, ΥΔΡΟΓΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΛΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΙΛΙΕΤΗΡΙΔΩΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ.

ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΠΛΑ ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ, ΤΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΓΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ.

Μ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΣ, ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΒΟΜΒΑ – ΤΟΡΠΙΛΗ, ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΠΤΡΑΣ. ΕΤΣΙ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΡΟΟΠΤΗ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΥΠΤΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΝΕΣ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΙΑ ΑΔΙΑΚΟΠΗ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΑ, ΠΟΥ ΒΑΣΤΑΞΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΙΤΙΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΛΥΠΤΡΑΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ, ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΗ Η ΤΩΡΙΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΩΝ ΔΥΟ ΩΚΕΑΝΩΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ ΣΚΕΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΔΡΑΒΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΣΑΝ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΝΗΣΙΑ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ, ΑΝΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΤΕΦΕΥΓΑΝ ΣΕ ΠΛΟΙΑ, ΟΠΩΣ Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΥΡΡΑ.

ΟΜΩΣ ΠΡΟΤΟΥ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΟΙ ΔΡΑΒΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΔΡΑΝΕΙΣ. ΕΞΑΠΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΜΒΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΥΛΗ. Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΒΙΔΕΣ, ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ. ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ, ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ΑΥΤΑΝΔΡΗ ΚΑΙ ΔΕ ΔΙΕΦΥΓΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ .

ΟΣΟΙ ΑΠΕΦΥΓΑΝ ΤΟΝ ΠΝΙΓΜΟ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΤΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ, ΤΗΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΤΛΑΝΤΙΝΩΝ, ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ, ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΥΣ.

ΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΞΕΣΠΑΣΕ ΕΝΑΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ή ΠΡΟΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΥΣ. ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΔΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΙΝΟΥΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ... ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ, ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΠΟΝΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ Ή ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ, ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΙΕΡΟΔΙΔΑΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ.

ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕ ΟΣΟ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ. ...

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ; ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠ΄ΑΥΤΟΥΣ; ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΧΙ. ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΑΒΙΔΕΣ. ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΙΜΑ, ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ, ΠΩΣ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΠΡΟΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΣΔΥΣΕΙ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ, ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ.

ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΤΕΚΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΙ ΑΤΛΑΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ, ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΟΙ ΣΑΡΓΟΥΣΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ. ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΝΑΚΟΠΗΚΑΝ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΦΤΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ΤΟΥΣ.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, Η ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΚΟΠΗ, ΩΣΤΕ ΚΑΘΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ, ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ, ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΓΗ ΤΟΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΛΙΜΝΕΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ, ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΤΗΚΑΝ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΕΟΥΜΕΝΟ ΕΠΙ 9 ΜΕΡΕΣ, ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΡΑΣ.

ΟΜΩΣ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΝΔΟΧΩΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΤΑΣΕΙ ΨΥΧΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ».

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΡΓΙΩΡΗ - “ΔΡΑΒΙΔΕΣ - ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”, ΑΘΗΝΑ 1979.

Δεν υπάρχουν σχόλια: